lördag 4 juni 2011

Att passa en gård

Vi, jag och mannen, bor på mina föräldrars gård i helgen. De är i bohuslän och målar stuga medan vi passar gården med allt vad det innebär.

Vi passar på att beta oss igenom vår tvätthög och hänga allt utomhus för att torka. Det är verkligen lyx att få låna tvättmaskin utan att boka i tvättstugan och på köpet få den absolut bästa ny-tvätt-doft som går att få, helt vanlig sommarluft.


Vi passar hundar som behöver bus, promenader och en massa kärlek.


och hästar som behöver fodras, vattnas och pysslas med.

Sedan ska det plockas sparris till gårdsbutiken....

..och grönsakerna ska vattnas. Sedan är det ju katterna, hönsen, en gårdsbutik och en fotbolls golfbana. Ja, inte ligger man på latsidan som ambulerande bonde inte. Men vi klagar absolut inte. Vädret är helt underbart och i kväll kommer ett lass med vänner hit för att grilla och spela fotbollsgolf. Dessutom har jag fått ledigt på måndag vilket alltså betyder långhelg även för mig, en helt galen efterlängtad försmak på semestern helt enkelt.

5 kommentarer:

  1. åh, så härligt det verkar!! underbara väder och underbara land!:)

    SvaraRadera
  2. Jag tycker det låter som ni njuter av en helt fantastisk helg på gården. :) Härligt! Och vädret kunde ju dessutom inte vara ljuvligare när det är långhelg och allt. :)

    Fortsätt och njut!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  3. Underbart!! Ser härligt ut. Förstår att ni har fullt upp i helgen men vilken tur att du fick vara ledig på måndag :)

    SvaraRadera
  4. Ojoj, här var det fullt upp! Men kanske ett härligt "besvär".
    Var ligger dina föräldrars gårdsbutik?

    SvaraRadera
  5. Diana - Ett alldeles underbart besvär :-) Butiken ligger c:a en och halv mil utanför Halmstad i ett litet samhälle som heter Vilshärad.

    SvaraRadera