Till 6 personer
125 g vit choklad
2 dl vispgrädde
3 msk creme fraiche
2 ägg, separerade
3 msk vatten
1 tsk gelatinpulver
2 dl skivade jordgubbar
2 dl hallon
5 msk socker
1,5 dl hallonlikör (eller annan söt likör)
Gör som så
1. Smält chokladen på svag värme i en värmetålig skål.
2. Värm grädden på låg temperatur, låt nästan koka upp. Rör ner den värma grädden och creme fraichen i chokladen och låt svalna något. Rör ner äggulorna, en i taget.
3. Häll vattnet i en värmetålig skål och strö ner gelatinpulvret. Blöt upp i två-tre minuter. Ställ skålen över en kastrull med knappt sjudande vatten så gelatinet löses upp. Rör ner gelatinet i smeten och låt stå tills smeten nästan stelnat.
4. Pensla insidan på 6 små formar eller koppar med matolja och klä bottnarna med bakplåtspapper. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i chokladsmeten. Fördela smeten lika mellan formarna. Låt stå i kylskåp i c:a 2 timmar.
5. Blanda jordgubbarna och hallonen med sockret. Häll i likören och blanda försiktigt. Ställ i kylskåp i två timmar.
Ät & Njut
Men herregud så underbart!!! Jag som älskar choklad!! Och inte bara praliner :) Detta måste prövas. Tack!
SvaraRaderaAnn-Louise
låter gudagott det där. med vit choklad kan det nästan inte bli annat! :)
SvaraRaderaLyckliga praliner - Ja prova vetja! Jag lovar att du inte kommer att bli besviken och jag håller med dig choklad i alla dess former är bara ljuvligt!
SvaraRaderaBeatrix - Gudagott va verkligen ordet :-)
mmm... det där såg fantastiskt gott ut!
SvaraRadera