måndag 2 maj 2011

Saltkällan

I Lördags packade jag och min brors familj in oss i deras bil för att köra upp till våra föräldrars nyinköpta stuga i Bohuslän. Ingen av oss har tidigare varit där så det var med spänning som vi körde de två timmarna upp. På vägen gjorde vi ett självklart stopp på Ikea för att inhandla diverse nödvändigheter för att överhuvudtaget kunna bo och laga mat där uppe. Stugan är alltså inköpt av en släkting till min mamma och den har stått övergiven i många, många år. Så renovering med stort R står på schemat under våren och sommaren. Både stugan och den härligt kuperade tomten är i behov av kärlek och omtanke. Översta bilden visar den slående utsikten från altanen på framsidan av stugan.

Trappan upp är igenvuxen, mossig och snårig. Brors sambo Maria tog genast tag i den, sopade, krattade och klippte bort grenar och annat som var i vägen.

Här är storstugans altan, ganska ranglig på sina ställen och behöver förmodligen bytas ut.


Om man fortsätter trapporna en bit upp, förbi storstugan och gräsmattan, så kommer man upp till gäststugan. Denna är i betydligt bättre skick och gick efter en hel del städning att sova i. Vi monterade även ihop våningssängar och bäddade fint med nyinköpta täcken, lakan och kuddar.

Efter mycket städning inomhus och rensning utomhus var vi alla trötta, så då vandrade vi ner till några släktingar som har en stuga precis vid vattnet.

Sedan satt vi där på deras underbara terrass som är byggd ut över vattnet. Där mumsade vi i oss nygrillade hamburgare medan solen sakta sänkte sig och vågorna kluckade sådär härligt som det bara kan låta en varm försommarkväll.

Med proppfulla magar vandrade vi sedan ner till bryggan för att bli visade vår båtplast. När vi gick där fick jag en så bra känsla i magen, vi kommer att få så många härliga lediga dagar där i Saltkällan.

6 kommentarer:

  1. Men helt UNDERBART måste jag säga ! Trappan ser alldeles "trolsk" ut men jag förtår att ni vill ordna den. Vilken bra utsikt, ser ut som att stugan ligger ganska högt upp. Där kommer ni nog att ha många mysiga dagar. Tur det inte är längre än två timmar dit. :)

    SvaraRadera
  2. Oj, vad fiint det ser ut! Gillar den igenvuxna trappen också.

    SvaraRadera
  3. Åh, det ser alldeles fantastiskt ut, speciellt terrassen. Och vilken trappa, den ser också lite trolsk ut! Man måste ju älska vårens natur när den kommer fram och tar lite över! :) Vilken lyx att ha ett sådant ställe bara ngr timmar bort.

    SvaraRadera
  4. Men ÅÅÅÅÅH vilka härliga bilder !!!

    SvaraRadera
  5. jag älskar bilderna på trappan!!!! som några andra säger, verkligen trolsk!
    verkar vara ett fantastiskt ställe!

    SvaraRadera
  6. Det ser ju riktigt härligt ut. Vilken underbar utsikt! Det blir nog många turer dit under sommaren förstår jag.

    SvaraRadera