onsdag 4 maj 2011

Att fortsätta med balkongplanerna

Ja, alltså den här förkylningen har tydligen bestämt sig för att stanna. Knappt ett dugg bättre har jag blivit även om jag har ägnat dagarna åt att bara vila, äta strepsils och dricka varmt vatten i mängder. Så jag fortsätter med min nya favoritsysselsättning, att leta inspiration till balkongen och snart vet jag exakt hur vi ska ha det. Mannen bara skakade på huvudet och log åt min iver i går när han kom hem från jobbet. Jag tvingade honom nämligen att titta på inredningsbilder till balkongen i evigheter. Vi kom fram till att vi ska köra upp våra nuvarande möbler till stugan och köpa oss några mindre för att skapa lite mer utrymme. De vi har införskaffade vi nämligen under den tiden då vi bodde i hus, så de är inte det minsta anpassade efter en nätt liten balkong.

På denna bild från Ikea finns en svart stålhylla som jag tänkte skulle få husera på balkongen. Skulle vara kalasfint att fylla den med blommor, grönt, doftande stearinljus samt annat smått och gott.

Den lilla grårandiga soffan på denna ljuvliga bild från Ikea tänkte vi oxå inhandla, den skulle passa så fint på ena kortsidan med någon färgglad kudde i. Sedan är jag helt såld på lamporna, de går på solceller och kan ju höja mysfaktorn på vilken balkong som helst. Tre sådana tänkte jag mig, har ej bestämt färg ännu men det lutar åt den blå.

Sedan återstår det att leta upp ett marockanskt bord så är stommen till en drömbalkong byggd. Upptill detta behövs det ju självklart en massa stearinljus, lyktor, blommor, plädar, kuddar och så kronan på verket, ett olivträd såklart.

9 kommentarer:

  1. Den där hyllan var riktigt snygg - skulle vilja ha! :-)

    SvaraRadera
  2. Det låter helt underbart! Ska bli kul att följa utvecklingen! :)

    SvaraRadera
  3. Åh vad roligt du har det! Det är så kul att planera och inspireras. Det är en stor del av skapandeprocessen helt klart. Jag piffar min altan och hoppas att mannen är redo för att snickra ihop allt jag vill ha. Jag älskar min händige man!

    SvaraRadera
  4. Tack för kommentaren inne hos mig! Vill tipsa om att IKEA just nu har höga fina olivträd till en billig peng. Skynda fynda, de finns inte på alla varuhus och de är strykande åtgång! :)

    SvaraRadera
  5. Kommer att bli väldigt snyggt! :)

    SvaraRadera
  6. Soppan verkar nyttig och ser väldigt läcker ut.
    Och vilka härliga balkongplaner! Man får verkligen inspiration.

    SvaraRadera
  7. Tack för fina tips, är också snart på gång att ta tag i balkongen. Gillade idén med "sänghimmel" på balkongen... gör det lite mer ombonat.
    Halmstadbo också såg jag, kul!

    SvaraRadera
  8. dina fina inspirationstips gör mig så sugen på att faktiskt ta tag i balkongen här hemma också nu! har helt tappat suget på att fixa den, men nu skall det banne mig balkongfixas!:)

    SvaraRadera
  9. Karin - Tack för tipset!!

    Emmie - Så roligt att höra att bilderna inspirera andra oxå :-)

    SvaraRadera