Biscottipremiären fick allt bli i dag istället, i går hann jag inte alls med det innan jobbet som jag hade önskat. Tidsoptimist, det är jag personifierad.
Så efter jobbet och träningen (japp jag håller mitt nyårslöfte) for jag iväg hemåt med ett väldigt baksug. Hem, laga mat, pussa på mannen och Lemuren, sedan fram med bakgrejerna. Rackarns vad goda biscottisarna blev, är helnöjd. Å andra sidan kan man vara annat när receptet kommer från Leilas kokbok.
En väldigt lyckad premiär med andra ord!
Ingredienser:
100 g hel sötmandel
75 g pinjenötter
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 st apelsin (jag tog citron istället)
0,5 st vaniljstång (jag tog äkta vaniljpulver istället)
0,25 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 st ekologiska ägg
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skålla mandlarna i kokande vatten, skala dem och sprid ut på en plåt.
3.Rosta mandlarna i ugnen tills de fått färg, c:a 5 minuter
4. Hacka mandlarna tillsammans med pinjenötterna mkt grovt. Riv av apelsinskalet. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
5. Blanda hackade nötter, mjöl, strösocker, rivet apelsinskal, urskrapad vaniljstång, bakpulver och salt på en ren skärbräda.
6. Forma en grop i mitten och häll i äggen.
7. Knåda ihop till en deg och rulla till två rullar.
8. Baka dem i 20 minuter tills de har fått gyllene färg och är genomgräddade. Ta ut längderna.
9. Sänk ugnstemperaturen till 120 grader och skiva rullarna lite på snedden, i 1 cm tjocka skivor.
10. Torka skorporna på en plåt i ugnen, i 25-30 minuter tills de är helt torra.
Så goda de ser ut! Jag måste baka dem i helgen!
SvaraRaderamen å va gott det ser ut!! :D
SvaraRaderavilken fin tekopp du hade!
SvaraRaderaBiscotti som är så gott!
SvaraRaderaSvar:
Vad roligt att du gillade bloggtipsen. Jag har själv hittat fler nya favoriter :)
Ser ljuvliga ut!
SvaraRaderaÅåh vad gott med biscotti! =)
SvaraRaderaVad gott det ser ut. :-)
SvaraRadera