lördag 7 maj 2011

Att försöka sig på någon form av LCHF

Jag fortsätter mina försök att äta bättre mat på kvällarna. Vilket de två sista dagarna även har utökats till att omfatta både frukost och lunch. Det är inte så att jag har för högt BMI eller är överviktig på något vis, jag har bara en vilja om att äta lite bättre mat. Utan raffinerat socker och mjöl. För att må bättre helt enkelt och för att vara lite snällare mot min kropp. Dessutom har jag en såndär känslig laktosmage som slår bakut för minsta lilla, så en kostomställning kanske skulle vara rena julafton för min krångliga mage. Nu är jag verkligen ingen expert på det här utan går helt på förnuft och min magkänsla :-). Så får vi se hur det går, fyra veckor ska jag ge det i alla fall.

En alla-möjliga-godsaker-sallad gjord på blandsallad, avocado, tomater, jordgubbar, mozzarellaost, solrosfrön, melon och lite olivolja att ringla över.

Kokt sparris med en massa parmesanost på. En varsin stekt ryggbiff och en klick bea till så var kvällens middag fulländad.

Sedan hittade jag till min stora glädje fet grekisk yoghurt som var laktosfri. Jipppiii!! Så då fick det bli lite sådan till efterätt med hackade cashewnötter och så lite honung att ringla över såklart. Så var det med den Fredagskvällen. Vad har ni haft för er?

3 kommentarer:

  1. smarrig sallad på översta bilden!!

    vi gjorde zuccinipasta med bacon och parmesan, lite blött blev det, men gott! och rabarberpaj utan raffinerat socker och mjöl..:) skall se om jag får ut receptet på bloggen snart!
    och sen kollade vi på Twilight som gick på tv.

    SvaraRadera
  2. Åh sparris.. jag har varit sugen på det hur länge som helst. Det måste bli till middag ikväll!

    SvaraRadera
  3. Vilken smarrig mat du lagat. Ser väldigt gott ut. Alla grönsaker kan jag äta men nästan inget annat men gott ser det ut.

    SvaraRadera