tisdag 29 mars 2011

Olika vägar att gå

Har en ledig dag i dag, behövlig och otroligt skönt. Har tagit tillfället i akt att åka ut i skogen och gå en riktigt lång runda med Lemuren, fundera över livet och över nya utmaningar att ta mig an. Jag är av en sådan sort att jag ständigt behöver nya utmaningar, nya projekt, planer och visioner. I dag har jag i tankarna både startat vingård, öppnat ett bed and breakfast, utbildat mig till kinesolog, gått kurser i design och marknadsföring och lite annat. Tja det finns många vägar att gå här i livet och kanske är det just det som gör allt så spännande. Skulle jag vilja och verkligen bestämma mig så hade det varit fullt möjligt att genomföra alla de där sakerna. Hmmm får allt fundera ett tag till så får vi se vad det blir, för jag är nog allt för rastlös för att enbart jobba inom ett yrke hela livet, även om jag trivs rasande bra. Hur fungerar ni? Kan ni tänka er att jobba inom ett och samma yrke livet ut?

söndag 27 mars 2011

Söndagssysslan



Att ändra över till sommartid precis den helgen när jag jobbar Lördag-kväll och sedan Söndag-dag var väl ingen precis lysande idé. Sluta jobbet klockan 22.00 för att sedan börja igen kl.07.00 kan i normala fall vara jobbigt, att sedan dra bort en timme skön nattsömn mitt i detta är inte direkt toppen för knoppen om man säger så. Nu sitter jag i alla fall här i soffan och är kopiöst trött, det enda jag ska ägna kvällen åt är att göra precis ingenting. Så det så.

lördag 26 mars 2011

Brödfrosseri!


Ahh Lördagmornar måste slå allt annat, i alla fall när man har möjlighet att ligga i sängen och dra sig lite extra länge, ända tills Lemuren kommer upp och buffar oss vakna för att säga att nu är det minsann dax att gå upp. Sedan springer mannen ner till bageriet och kommer hem med något som måste vara snudd på storleksrekord på bröd. Tror ni att min surdegsbrödtokiga man är nöjd över morgonens brödskörd? Skulle nog tro att nöjd bara är förnamnet......

Så nu har precis jag, mannen och svärmor ätit oss komamätta på stora mängder bröd, ägg, ost och såklart smoothie. Så snart frukosten har blivit omvandlad till energi ska vi ta på oss walking-skorna och ge oss iväg på en ordentlig Lördagspromenad innan jobbet kallar vid två-tiden.

Hoppas att ni alla får en fin Lördag!

fredag 25 mars 2011

TGIF

Precis hemkommen ifrån en hektisk dag på jobbet, nu ska jag bara duscha, ta på lite make och sedan blir det en härlig after work med några goa arbetskompisar. Å riktigt längtar efter att slå mig ner till bords och njuta av lite gott vin, mat och att i lugn och ro få vädra tankar och funderingar om allt mellan himmel och jord med bästa arbetskompisarna. Ibland är det bara det bästa man kan göra en Fredag, ett riktigt bra sätt att avsluta arbetsveckan på (även om jag ska jobba både Lördagkväll och Söndag :-).

Vad hittar ni på i kväll?

torsdag 24 mars 2011

Det blommar i vår boning

Färska snittblommar kan förgylla hemmet så otroligt mycket, en trend som tydligt kan ses i inredningstidningar och på bostadssajet. Själv älskar jag blommor och då framförallt tulpaner som jag helt har snöat in på denna vår. För att bryta invanda mönster köpte jag denna gången istället en bukett med nejlikor, som jag har märkt står sig bra mycket längre än tulpaner. Jag placerade även ut några på toa nu i helgen när vi skulle få hem en massa gäster. Av mina små kusiner fick jag sedan några videkissar som tar våren in i lägenheten. Å så här vill jag alltid ha det, lite sprakande blommor här och där.

onsdag 23 mars 2011

Nykomling i badrumsskåpet!



En teatervän till mig har precis börjat sälja Mary Kay-produkter & bjöd i helgen in mig tillsammans med några andra för en liten premiärvisning av produkterna. Det var riktigt mysigt, hon delade ut en massa tips om hur man sköter sin hy samtidigt som vi under fniss och skratt, provade på alla möjliga sorters produkter. Både händerna, läpparna och resten av ansiktet blev väl ompysslade och jag kände mig riktigt fräsch och pigg när jag kom därifrån.

Jag brukar till alla andras stora skräck endast använda mig av tvål och vatten när jag tvättar ansiktet. Vilket såklart alltid leder till stora usch, fy och förmaningar från alla med mer insikt i skönhetsvärlden. Jag fastnade för en helt magiskt bra ögonmakeupremover, som med endast några droppars hjälp fick bort all make på en gång. Den fick alltså följa med hem på studs och jag är mer än nöjd. Så när det nästa gång är tur för mig att ha ett "värdinneparty" ska jag nog köpa på mig några produkter till.

Är det någon av er som har erfarenhet av Mary Kays produkter?

Berry Boost


Började dagen med lite jordgubbsfil, banan och en näve Berry Boost, för att ladda kroppen med snabb energi innan styrketräning med min energiska och underbara arbetskompis som agerar träningscoach åt mig. Den lilla söta asken med torkade alla-möjliga-goda-bär fick jag av min bästa och äldsta vän i helgen när hon var här och hälsade på. Perfekt att ha i fickan när man är i behov av snabb energi, det eller en bitchbanan är en nödvändighet. Jag är nämligen en sådan där person som kan bli på gräsligt humör och det snabbt om blodsockret sjunker till för låga nivåer, som en liten bebis som kräver rejäl mat blandat med mellanmål på hyfsade tider. Kanske var det det som bästa vännen hade i åtanke...

Nu har jag en helt ledig och oplanerad dag framför mig. Det enda som står på dagordningen är att fixa kvällsmat till mannen vid halvsextiden, så jag har ju ganska god tid på mig om man säger så. Men först min allra bästa syssla, långpromenad med Lemuren och sedan blir det förmodligen en ny spännande bok att läsa under en filt i soffan, med en nöjd och rastad hund jämte mig.

tisdag 22 mars 2011

Efterlysningen!



Mina föräldrar har, som jag tidigare nämnt, en liten gårdsbutik en bit utanför Halmstad. Där säljs det egenodlad potatis, jordgubbar, sparris, sprättägg, karameller, honung, rapsolja, saft, hemgjord sylt och en massa annat smått och gott. Om någon månad när sparrisen tittar upp ur jorden skall butiken vara iordningställd för säsongen och färdig för att ta emot alla kunder.

Nu letar vi för fullt efter ett karamelställ (se bilden ovan) för att ännu mer få in känslan av gammal gårdbutik och lanthandel. Tyvärr har jag upptäckt att de inte är så lätta att hitta och de som finns är väldigt eftertraktade och försvinner snabbt. Så jag behöver helt enkelt er hjälp! Har ni sett något karamellställ någonstans till salu så kontakta gärna mig på: mintekopp@mintekopp.se.
Jag är tacksam för alla tips och all hjälp som vi kan få :-)

Att ha ha-begär!

Å det finns så otroligt mycket fint som jag mer än gärna skulle vilja ha i min garderob, dock är jag inte direkt gjord av pengar. Dessutom kostar alla dessa ljuva ting, som jag dreglar över, alldeles för mycket även var och en för sig. Antingen får jag byta jobb och öka ordentligt i lön eller får jag helt enkelt sluta att surfa runt på fantastiska klädsajter där varenda grej kostar skjortan ;-) Överst på min besatthetslista går just nu dessa saker att finna:

Mulberry Lily 600 euro.
Primeboots på Tintinstyle, otroligt snygga, går loss på 2795 riksdaler.

Odd Molly Cardigan, även den på Tintinstyle till det nätta priset av 1899:-

Dock vill jag någon gång ibland kunna una mig att köpa något dyrare plagg, skor eller accessoar eftersom sådana verkligen kan höja en outfit, så en av dessa fantastiska skapelser har jag så smått börjar att spara ihop till. Gissa vilken vetja!

måndag 21 mars 2011

Ett litet tips bara


Sitter här & försöker slösurfa bort min jobba-natt-ångest, vilket faktiskt går ganska bra. Blir inte av med min ångest över att jobba natt, men jag har hittat ett par nya sköna bloggar och det höjer ju humöret en hel del. Så nu ska jag slå mig ner på en av mina nya favorit:Karins konstgrepp och lusläsa igenom alla härliga, humoristiska inlägg och titta igenom mängder med vackra fotografier på bland annat vackra Karin och hennes härliga klädstil, Å vad jag önskar mig fler vintageklänningar.

Baka, baka liten kaka

Gårdagen blev nästan som ett stort släktkalas. Kl.halv tolv ramlade min faster och hennes två barn & hund in här genom dörrarna för att inta en brunch med oss, efter det strandpromenad och sedan skulle vi få rå om minsta kusinen Oliver i två timmar medan storasyter Cornelia var på innebandy. Mannen och Oliver ville absolut spela bilspel så då passade jag på att testa receptet på den där kokostoscakakan som alla på jobbet har lovprisat. Under tiden ringer mina föräldrar hit och undrar om de kan få komma på fika, vilket är en självklarhet. Jag hinner knappt lägga på innan även min bror ringer och frågar om han, sambon och deras dotter Linnea kan komma över en sväng...och javisst, absolut! Vilket resulterade i av vi trängde ihop oss 10 personer och två hundar i vårt minimala kök. Det gick, trångt var det men vad gör väl det?

Och kokostoscakakan då? Den var bara helt fantastiskt god, söt som bara den, vilket barnen tyckte väldigt mycket om. Lite som kladkaka med ett kokoskolatäcke på och vem tycker inte om det?



Kokostoscakaka!
30-40 kakor

Kaka:
200 g smör
4 st ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
3 dl vetemjöl

Glasyr:
200 g kokosflinger
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1,5 dl grädde
75 g smör

Gör som så:
Sätt ugnen på 200 grader

Smält smöret. Klä en långpanna eller en ungsform, ca 25*35 cm med bakplåtspapper.

Vispa ägg och socker. Blanda i vaniljsocker, salt & kakao. Blanda i vetemjöl och det smälta smöret och rör till en jämn smet.

Bred ut kakan i långpannan.

Grädda i ugnen i 200 grader i 15 minuter.

Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.

Häll i kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda i ca 5 minuter.

När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterliggare 10 minuter i ugnen tills kakan fått en fin gyllene färg.

När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter med en vass kniv.

Ät & njut!!

Mina föräldrar.

Kusin Oliver

Lemuren hade ju oxå besök av kompisen Lina.

söndag 20 mars 2011

Helgen som gick

Oj, jag tror minsann att jag har ätit mig igenom hela helgen. I dagarna två har vi fyllt lägenheten med fina vänner och satt våra matsinnen på prov genom att laga vegetarisk mat på Fredagen och sedan lammstek efter ett eget hittepårecept i går. Vilket både gick bra och blev gott, som tur är. Min trubadurman vill absolut inte laga efter recept utan tycker att mat ska skapas efter eget sinne och trixar själv med både det ena och det andra. Ja, utan bröd då förstås, där följer han oftast recepten men dubblar självklart alla ingredienser som han tycker är goda.

Just nu sitter jag och väntar på att bageriet runt hörnet ska öppna så att jag kan springa dit för att köpa lite nybakat Söndagsbröd att förgylla morgonen med. Sedan blir det en lång härlig promenad, lite kusinpassning och efter det förmodligen en fika med faster innan dagen övergår till kväll. Då ska jag och mannen bara ligga här i soffan och drömma oss bort till varmare breddgrader, boka flygstolar till Barcelona, leta efter pittoreska hotell och drömma oss bort till långa promenader på La Rambla och några glas Cava i myllrande gränderna. Det bästa är att det inte är så långt borta, bara drygt en månad innan vi styr kosan till staden där jag tillbringade tre månader i för c:a 10 år sedan med ambitionerna att lära mig spanska. Språket har jag nästa glömt bort nu, men kärleken till Barcelona finns kvar.

lördag 19 mars 2011

fredag 18 mars 2011

En hjärtesak

Nu har ringarna fått ett bo och jag slipper att leta efter dem i plånboken, väskfickan och i badrummet varje dag efter jobbet, det blir lätt så när ringar är ett förbud på ens arbetsplats. Nu kan de ligga där tryggt i sin söta ask på sängbordet i väntan på att jobbet ska ta slut för dagen.

Att njuta av en Fredag

Jag inviger helgen med en ledig Fredag, vilket allt är bra lyxigt. Tja, har i och för sig varit inne på ett marknadsföringsmöte på jobbet, men det varade bara en timma och var dessutom bara trevligt så det räknas liksom inte. På vägen hem hämtade jag upp en liten dansk lunch till mig själv à la rågbröd, rödspätta och remouladsås. En mycket fin, fin idè att öppna en take away med danska rågbröd här i staden, snabbt, gott och bra. Precis bredvid ligger en underbar liten inredningsbutik, där är så hemtrevligt och mysigt att jag nästan vill flytta in. Ni vet i ett sådant där litet, mycket gammalt hus som är lågt i tak och med en skranglig trappa som leder upp till en övervåning till bredden fylld med textiler, vaser, små glasflaskor och annat smått och gott. Där är det mycket svårt att inte tömma sitt konto på pengar i utbyte mot ljuva ting. Några små saker fick följa med hem, bland annat en ny löpare i somriga färger till köksbordet, lite lyxig choklad, doftande te och ett litet, litet smyckesskrin.

Nu ska jag snart till Lemurens stora skräck plocka fram dammsugaren och försöka skapa lite ordning här hemma inför kvällens planer. Vid sjutiden kommer en fin teatervän och hennes sambo hit och då ska det bjudas på örtrisotto med soltorkade tomater , ugnsbakad portabella och lite annat smått och gott. Det blir allt en bra Fredag det..

onsdag 16 mars 2011

Att börja dagen

Det har varit lite mycket här nu, av ledsamheter och älskade människor som mår dåligt. Vi vill finnas där för alla som behöver oss, jag och min man, samtidigt som vi har egna bekymmer av stora mått som behöver pratas igenom och som kräver mycket energi och tankar. Då gäller det att ta hand om sig själv, börja dagen på ett skonsamt sätt och försöka hitta det vackra och det som ger energi runt om i vardagen. Att börja dagen med en lugn frukost, sedan en promenad med lemuren och efter det en stunds umgänge med bästa vännen, måste vara det absolut bästa. Det är i alla fall precis vad jag ska göra med min dag i dag, innan jobbet börjar klockan två. Hur har ni det?

För mig finns inget bättre att börja dagen med än en riktigt nyttig smoothie.

.. och ett surdegsknäckebröd.

Ett riktigt bevis på att våren håller på att övervinna vintern :-)

Dessa älskade snödroppar går jag och Lemuren förbi varje dag på våra promenader, finns det något som kan ge mer hopp just nu?

Mellan slitna staket i en undangömd trädgård såg jag dessa skönheter stå och frodas i solskenet.

söndag 13 mars 2011

Grillpremiär

I dag efter en härlig promenad i solsken och en sval vårbris var vi alla överränns om att det enda rätta var att inhandla lite korv, bröd, rostad lök och senap för att sedan tända den stora utomhusgrillen hos mina föräldrar och inviga våren. Så det gjorde vi och inte något kunde smakat bättre än grillad korv på en av vårens första riktiga dagar.

..och inte var det bara vi som glatt glufsade i oss korv efter en skön promenad. Dessa herrar fick även de avnjuta lite grillad korv. Den något gråhåriga herren längst ner har uppnått den aktningsvärda åldern 16-år och var givetvis den som fick mest korv av oss alla, med all rätt.
Hur har en Söndag varit?

lördag 5 mars 2011

Dagen då våren kom till stan

Är precis hemkommen från en långpromenad på stranden med mannen och lemuren, vilket var underbart, helt underbart. Den är här nu, våren! Men fågelsång, värmande solstrålar, smältande havsisar, knoppande träd och så den där lukten som ger en hopp igen och väcker gamla minnen till liv om hur det är när träden börjar att grönska och den där livslusten återvänder. Termometern visar på sex grader och jag har precis värmt mitt ansikte i våriga solstrålar, ansiktet börjar längta efter fräknar och håret får fladdra fritt i vinden. Nu ska jag mumsa i mig några hembakade havrekakor innan lillasyster present skall slås in och vi ska tränga in oss i bilen med hundar, barn och pensionärer för att styra kosan ut till släktgården. Hur ska ni spendera er lördagkväll?