måndag 28 februari 2011

Återbruk & hemmapyssel

Ända sedan jag såg de underbara kakfaten på bloggen Ellas inspiration har jag varit sugen på att göra ett själv. Jag nämnde sedan mina funderingar till syster och hennes sambo som även de blev heltända på att prova. Mina föräldrar har ju som jag tidigare nämnt en gårdsbutik där de förutom att sälja en massa egenodlat även säljer marmelader, honung, oljor och även lite porslin. Denna vår har vi (jag, syster & Joanna) bestämt att vi ska knåpa ihop lite saker själva att sälja till sommaren och då gäller det ju att börja i tid. Så i dag tillverkade vi helt enkelt det första kakfatet, som endast är en prototyp, men vi blev alla tre ändå grymt nöjda med resultatet. Så se upp för en hög med pysselinlägg framöver :-)



söndag 27 februari 2011

Sköna Söndag!

Ja, hörni, här har helgen minsann gått i lugnets tecken. Började dagen med en riktig långfrukost, ni vet en sådan där med ett stort fint surdegsbröd, smoothie, ägg, DN och några timmar vid frukostbordet med sällskap av mina två fina familjemedlemmar. Sedan en långpromenad vid stranden med Lemuren och en väldigt härlig vän som alltid får mig att skratta och det känns som en vitamininjektion varje gång jag har tillbringat några timmar i hennes sällskap. Nu är hon hemma här i vår stad i några veckor så det lär bli många promenader och mycket skratt. Nu sitter jag och mannen i soffan och har laddat datorn med Vännerskivor och popcornen poppar sig varma i mikron. Ja och så var det med den sköna Söndagen.

lördag 26 februari 2011

Att njuta av en lördagskväll

Denna Lördagkväll har vi helt för oss själva jag, mannen och så Lemuren såklart. Då gör vi det vi är bäst på, lagar mat och bara myser, eller rättare sagt jag önskar mig lasagne som är mannens paradrätt, så han lagar mat, jag tittar på och sällskapar. Det går ju bra det oxå. Vad har ni hittat på?




Tokshopping

Oj, oj, oj! Jag har varit på något riktigt galet i dag, utförsäljning av vårens provkollektion av Cream och Kaffekläder. Tänk er ett helt rum fullt av klädstänger proppade med allehanda underbara klänningar, tunikor, jackor, linnen, tröjor, byxor och annat, allt till inköpspris. Enda smolket i bägaren var att vi (jag, mamma och systeryster) absolut inte var själva om att tidigt på morgonen ta oss ut till Vandrarhemmet för att fynda. Det var verkligen fullt med kvinnor i alla åldrar som hade precis samma tanke som oss.

Fattar ni hur det blir? Jo, man springer in som en galning, sliter åt sig allt som verkar vara i rätt storlek och som faller en i smaken och självklart sliter man även åt sig allt som man tror faller syster och mamma i smaken. Det blev en hel del kan jag lova. Sedan prova kläder, av, på, av, på, kika i spegeln, fråga om smakråd och sedan börjar byteshandeln med folk som man känner lite grann och som kan tänkas ha sådant som man vill byta till sig. Oj, oj vilken förmiddag, värre än ett gympapass men oj så roligt. Vi tre kom alla hem med en varsin smällfull shoppingpåse. Vilken lycka. Skulle nästan kunna tror att jag aldrig tidigare har fått shoppa, vad är det för galna instinkter som kommer fram? Trots att jag alltså precis har shoppat mig alldeles slut längtar jag redan till Maj när sommarens provkollektion kommer att reas ut. Som sagt, galet!

Absolut bästa fyndet, en ursnygg vårjacka i vattenavvisande material märkt Cream.

Skön, grön klänning från Cream, under har jag min svarta underklänning från Provrummet.

Är supernöjd med även denna andra jacka, märkt Cream, kommer ut nu i dagarna i butik och finns även i ljusrosa. Underklänning från Provrummet.

Gillar skarp denna ursöta sommarklänning, även den från Cream. I bakgrunden skymtar ett väldigt vinter- och inomhusledset olivträd.

fredag 25 februari 2011

En komihågfredag!

I dag tog jag ut en sådan där semesterdag för att göra en massa viktigheter igen, jag ska berätta för er någon dag framöver när saker och ting förhoppningsvis faller på sin plats. Det har varit en bra Fredag, en sådan där som för alltid kommer att stanna kvar i minnet. Minusgraderna börjar sakta att försvinna, nästan så mycket att jag börjar att hoppas på en vår snart. Tänk, ibland är jag nästan lite rädd för att den inte kommer i år igen, utan att vintern har bitit sig fast för att stanna. Kan ni oxå känna så ibland?

Just nu ligger det en liten blond 4-årig kusin i sängen och sover tillsammans med en liten yvig Jack Russel och en väldigt fin man. Jag ska snart göra dem sällskap, ville bara passa på att önska er alla en fin helg och säga att jag är så glad för alla era kommenterar och era besök här på bloggen!

torsdag 24 februari 2011

Provrummet

I går trillade det in två klänningar från provrummet som jag beställde i början av januari och som jag hade glömt av. Helt och hållet faktiskt. Vilket är konstigt för dessa klänningar är precis sådana som jag behöver, enkla, snygga, praktiska och perfekta att ha som underklänningar eller sommarklänningar till brunbrända ben och sommarblont hår. Tänk er. Sommar, värme, strand och hav. Oj, så jag längtar. Klänningarna passade perfekt, en i svart och en i rosa. Jag ska visa bättre bilder på dem på någon dag framöver. Kan i vilket fall som helst rekommendera dem varmt till alla och envar.


I

Att försova sig

I dag vaknade jag av att solen lyste in genom vårt sovrumsfönster, yrvaken och med en svag aning om att solen inte riktigt går upp halv sex satte jag mig upp i sängen för att försöka komma på vad det var för dag och var jag befann mig. Ramlade upp ur sängen, letade fumlandes fram min kalender och insåg att javisst det var ingen dröm, jag ska börja jobba kl sju, tittar på klockan som ilsket visar på tio över sju. Panik! Grabbar tag i telefonen och kan inte komma på numret till jobbet, har absolut ingen aning om vad det är för sifferkombination för att komma i kontakt med min arbetsplats.Puhh! Andas! Fundera och till slut så trillar siffrorna till rätta och jag kan ringa mina arbetskompisar som bara skrattar åt mig och säger glatt att bara ta det lugnt, det kan hända alla. Vilken tur att ha förstående arbetskompisar, som dock har gjort sig roliga hela dagen på min bekostnad. Antar att det är sådant man får tåla, att komma försent går inte ostraffat förbi. Halvdvalan och den där stressen som infinner sig när dagen inte börjar som den ska börjat släppa lite lagom nu efter en pizza och en stund i soffan. Nu ska jag spendera resten av kvällen med att läsa bok och gosa med Lemuren som är lite hängig och vaccinationstrött. Då behöver man lite extra pussar och kel, vilket är precis vad hon ska få.

onsdag 23 februari 2011

Den som väntar på något gott

Förra veckan dök de då äntligen upp, de efterlängtade armbanden från Humanity som jag har skrivit om tidigare. Jag beställde ett till mig och ett till min lillasyster sambo, ett blå/grönt i medium till henne och ett brunt i large till mig. Ursnygga båda två kan jag säga. Dock var large extremt långt, så långt att jag skulle kunna använda det som skärp och vira det minst tre varv runt kroppen.


måndag 21 februari 2011

En ny bekantskap i soffan

I helgen fick jag överta en helt ny kudde av min mamma som hon köpte av en bekant precis innan jul. Den är hemgjord i tovad ull och med små otroligt mjuka ullbollar hängandes på sidorna. Den passar fint in i vår soffa och det är inte bara jag som tycker att den är ofantligt mjuk och mysig.




söndag 20 februari 2011

Hjärtligt!

Ibland om man letar riktigt noga kan man hitta små fina saker i vardagen.
Såsom hjärtformade osthål på sömniga Söndagsmackor.

Eller hjärtformade svarta fläckar på magen av en rufsig och älskad Jack Russel.

Dagens bloggtips!


Jag fortsätter Söndagstraditionen med att i dag tipsa om en otroligt inspirerande pysselblogg som jag faktiskt hittade till precis nyligen. Den gav mig en grym inspiration och det riktigt spritter i kreativitetsnerven. Framförallt blev jag imponerad av hennes otroligt fina kakfat. Bloggen heter Ellas inspiration och nu tänkte jag tillbringa lite tid där, för att läsa igenom gamla blogginlägg. Hoppas att ni alla får en fin Söndag!

lördag 19 februari 2011

Hur Lördagar kan förfara

I dag vaknade jag upp hemma hos mina föräldrar vid niotiden efter att ha slagits om plats i en liten säng med mannen, Lemuren och sötaste katten Kakan. Mitt i natten blev jag väckt av att Lemuren satte sig på mitt ansikte för att hon tyckte att hon hade för liten plats, så när hon hade fått liv i mig klämde hon in sig under täcket och ner mellan mig och mannen för att sedan somna gott i värmen.

Resten av förmiddagen spenderade vi med att äta en riktig långfrukost och titta i gamla fotoalbum. Mina föräldrar bor på en gammal släktgård som har funnits i släkten sedan åtminstone 1900 då pappas farfar köpte den. Så många gamla fotografier, handskrivna brev och annat har samlats där. Det är riktigt spännande att ta del av dessa gamla historier och levnadsöden som finns sparade i gulnade fotoalbum och i nötta kuvert. Bland annat fick jag ta del av en historia om en stackars gris som nästan drunknade i en julaftonsstorm i början på 1900-talet i en gård med strandnära tomt några mil utanför Halmstad. Allt slutade bra och grisen blev räddad till granngården. Otroligt att någon har tagit sig tid att skriva ner denna lilla historia.

När sedan förmiddagen övergick till eftermiddag tog vi ut hundarna på en långpromenad i vårsolen, vi vandrade över åkrar och fält med en isande vind i ryggen. På vägen stötte vi på faster som eldade ved utomhus och farbror som sågade träd för att göra plats för en insynsskyddad grillplats mitt i en skogsglänta på utkanten av hans tomt. Då slog det mig att det är precis som svunna tider, syskon som bor grannar i gamla gårdar ute på landet. En stor familj som bryr sig om varandra i stort och smått, det är så fint att ha när det stormar runt en.

Om några timmar ramlar det in fina människor genom dörrarna här och fyller lägenheten med sorl och skratt. Medan jag sitter här i soffan och funderar på vad jag ska ha på mig fixar mannen pannacotta och fyller hela lägenheten med en doft av vanilj. Hur ska ni spendera er Lördagskväll?


torsdag 17 februari 2011

Det där med att vara utan TV

Få saker provocerar andra människor så mycket som när jag och min man berättar att vi har slängt ut vår tv, att vi är helt tv-lösa och att det lixsom inte är något problem för oss. Vi klarar av att leva ett väl fungerande liv utan att bänka oss framför tv:n flera timmar varje kväll och ja, vi hittar annat att fylla våra timmar med.

Anledningen till att vi slängde ut dumburken för snart tre år sedan är att vi faktiskt tyckte för mycket om vår tv, vi följde för många program och lätt tv-tablån styra alldeles för många timmar av vår lediga tid, vilket till slut påverkade vårt förhållande negativt. Det blev helt enkelt ett beroende. Ett beroende som vi gjorde tvärt slut på genom att köra hem vår nyinköpta tv till min mormor istället, där gör den mer nytta. Vi har inte ångrat oss en sekund! Nu har vi så mycket mer tid till att verkligen prata med varandra varje kväll, laga ordentlig mat, gå långa promenader med Lemuren, umgås med våra vänner, läsa, pyssla och baka. Vilket bara är positivt på alla sätt och vis.

Men som sagt många blir otroligt provocerade av vårt beslut, nästan arga och vill genast förvara sitt eget tv-tittande. Vilket får mig att fundera över vilken konstig värld vi lever i, när det mest provocerande är människor som lever utan tv. Jag får ofta frågan - Vad gör ni då på kvällarna när ni inte har någon tv? Jag brukar istället vända på det och fråga - Hur har ni tid att titta på tv? Vilket såklart provocerar ännu mer, men jag kan inte låta bli. Den enda gången som jag verkligen, verkligen har saknat tv:n var nu när jag var magsjuk och inte hade ork till annat än att ligga hemma i soffan och glo. Tur då att det finns svt-play och tv4-anytime att tillgå för alla med dator och internetuppkoppling. Så nu har jag tittat in mig på Solsidan och sälar mig till skaran av beundrare. Fast jag har nästan kunnat följa serien utan att titta på tv, genom att läsa i kvällstidningarna och lyssna på människors tv-pratande. Som sagt det är allt en konstig värld vi lever i.

tisdag 15 februari 2011

Alla hjärtans dag!

Jag ber om ursäkt för en alldeles för lång och oplanerad bloggpaus. Motivationen har helt enkelt varit som bortblåst av magsjuka och en massa andra tråkigheter som har blåst in i livet och tagit upp alla mina tankar och all min energi. Det sägs ju att en olycka aldrig kommer ensam och det är nog så sant som det är sagt. Nu hoppas jag att det snart vänder, att våren och värmen snart hittar hit och att glädje, skratt och livskraft kommer med den.

I går firade vi i alla fall alla hjärtansdag här hemma med nära och kära. Jag hade en helt ledig dag och ville tillbringa den med att handla, laga mat och bjuda föräldrar, syskon och mannen på trerätters. När jag låg hemma sjuk i några dagar så tillbringade jag nästan hela dagarna med att titta på matlagningsprogram på datorn (vi har ingen tv här hemma) och fick en massa inspiration. Så jag lovade mig själv att när jag blev frisk igen skulle jag minsann laga allehanda kullinariska rätter från grunden och så blev det i går alltså. Hummersoppa till förrätt, gjord på egen buljong kokt på hummerskal, baconinlindad kyckling fylld med soltorkade tomater serverades med ugnsbakade rotfrukter och champinjonsås och sist provade jag på att göra Morbergs hjortronparfait. Det blev allt en fin kväll det, precis som det ska varje 14:e februari.



Hummersoppas blev tack och lov väldigt lyckad, jag la ner både mycket tid och kärlek på att få den riktigt bra.

Morbergs hjortronparfait med färska hallon.

Väggar att rita på att alltid bra att ha när man får besök av små konstnärer.

måndag 7 februari 2011

När sjukan slår till


Usch och fy, ligger här hemma alldeles klen och trött. Har åkt på någon slags magsjuka som gjorde sitt intåg i går kväll med feber och muskelvärk. Natten tillbringades med att svettas floder och att inte alls kunna sova, sedan tidigt i morse kom magonten. Dagen har jag spenderat i soffan med att titta på allehanda serier på tv4anytime, dricka vatten och klappa på Lemuren, något annat har jag inte haft krafter till. Jag har inte ens orkat ta mig igenom min dagliga bloggrunda, det ni. Nu har mannen kommit hem med ett stort fång röda rosor, proviva och yoghurt, så efter lite ompyssling känner jag mig i alla fall lite bättre. Nu ska jag hälla upp ett till glas proviva och sedan ska vi titta på några avsnitt vänner innan jag förhoppningsvis kan inhämta lite förlorad sömn.

söndag 6 februari 2011

Denna söndagens bloggtips


Hittade i veckan till en trevlig inredningsblogg som skrivs av en 31-årig Stockholmare. Gillar bloggen för dess generösa utbud av inspirerande inredningsbilder, jag är en riktig inredningsbildsknarkare så för mig är den rena paradiset. Kan sitta i timmar och surfa runt på olika inredningsbloggar, drömma mig bort och möblera om min egen lägenhet i tankarna. Kan varmt rekommendera emmas.blogg för er likasinnade som söker inredningsinspiration i massor.

lördag 5 februari 2011

Att lära sig photoshop


Å det är så kul att redigera bilderna i photoshop, har precis börjat lära mig en del små enkla finesser och har insett att det finns hur mycket som helst att lära sig. Mannen köpte en photoshoptidning till mig i går som en liten överraskning och däri fanns en hel uppsjö med nya, kreativa och fantastiskt roliga knep att ta till. Har precis lärt mig att göra en alldeles enkel svart ram runt fotot och oj, så glad jag är för det. Dock hittar jag inte någonstans hur man gör snygga, lite tecknade ramar så som den nedan. Är det någon av er som vet och vill dela med er?

Hoppas att ni får en fin Lördag & tack för att ni hälsar på!

Den svart/vita bilden är lånad från moderskeppet.se.

Att ta minisemester i Malmö

Så mycket det gör för välbefinnandet och själen att åka iväg en natt och bo på hotell, äta gott, sova länge och fly vardagen för en liten stund. Även om vi faktiskt var i Malmö av en helt annan och otroligt viktig anledning, så var det här precis vad vi behövde för att lysa upp vintermörkret lite och rå om varandra. När vi hade checkat in på hotellet landade vi på en liten sliten tapasbar precis bredvid. Vi beställde in alldeles för många rätter, ni vet så som det kan bli när allt låter som om det vore riktiga kulinariska upplevelser och allt bara är små rätter som man tror att man orkar äta minst hundra av. Pilgrimsmusslor, oliver, spanska köttbullar, kyckling i saffransås, inlagda kronärtskockor, heta räkor och en hel del annat. Det var evigheter sedan jag var på en tapasbar sist, vilket är en stor skam men jag får skylla på att i min hemstad råder det total brist på just tapasställen. Efter den gigantiska middagen slank vi in på hotellbaren en liten sväng, sedan sov vi länge, åt av en enorm frukostbuffe, möte upp svärfar och hans sambo för en underbar lunch på en riktigt mysig spansk restaurang, strosade omkring på stan, köpte lite ny frodig grönska till fönstret i vardagsrummet och utförde sedan lite viktigheter. Framåt kvällen körde vi hemåt och hämtade en väldigt glad och saknad hund hos mina föräldrar. Så var det med den Torsdagen och Fredagen. Hur har ni haft det?

Första men absolut inte sista gången som jag provad pilgrimsmusslor

Svarta oliver och vitlöksbröd bara måste man ha.

Kristallkronor ovanför sängen på hotellrummet, det gillar jag.
Kan verkligen rekommendera hotellet, The mayfair på Adelgatan, fint som snus.

torsdag 3 februari 2011

Snart på väg

Snart packar vi in oss i bilen jag, mannen och min nya klänning för att bege oss till Malmö, bo på hotell och äta gott. Å jag älskar att vara på väg någonstans, det är en så härlig känsla. Det spelar ingen roll om det bara är ner till Malmö eller för längre sträckor, det är en sådan befriande känsla att packa väskan, sätta sig i bilen och drämma på med lite skön musik. Så vänner, nu tar jag helt enkelt helg.

onsdag 2 februari 2011

En helt vanlig Onsdag

I dag är en sådan där mellandag, som passerar i väntan på andra dagar som jag med glädje ser fram emot. Det har varit en mycket bra mellandag, jag har varit ute på en halkig promenad med far min och alla hundarna och jag har tillbringat några timmar med att skratta ikapp med en fin vän över en stor tallrik gulaschsoppa. Så egentligen är det inte alls någon mellandag, utan det är en riktig, riktig fin dag att vara tacksam över. För visst är det så att allt för ofta flyter ens dagar bara på utan att man stannar upp och faktiskt är tacksam över saker som har hänt och människor som har korsat ens väg.

tisdag 1 februari 2011

Något nytt och något nött

I dag myser jag runt i min nya, helmysiga tröja märkt Objekt och inhandlad härifrån. Passade dessutom på att dra på mig mina gamla näbbstövlar (tyvärr ej äkta vara utan märkt Vagabond) så att de oxå fick en plats i cyberrymden, som jag har lovat ljuvliga käthe. Något nytt och något nött, det är allt en bra kombo det.

Latdagen


I dag gör jag mest ingenting! Tar igen mig efter femdagarsjobb, ligger och tittar på Lemuren som lycklig ligger bredvid mig och tuggar på ett ben, läser bloggar och pillar mig i naveln. Jag behöver samla nya krafter för i helgen väntas det nämligen en massa trevligheter som jag verkligen ser fram emot. På Torsdag tar jag mannen med mig ner till Malmö för att bo på hotell, shoppa, äta gott och bara ha kvalitetstid tillsammans. Kanske blir det en sväng till Köpenhamn och det blir definitivt en sväng till Ilva, det kan man inte missa för allt i världen. Sedan på Lördag blir det 30-års galej, vilket med all säkerhet kommer att bli en mycket trevlig afton och tills dess ska jag vara pigg, pigg, pigg. Nu ska jag kravla mig upp ur soffan, värma mig lite Flygande Jacob och titta på några avsnitt Vänner. Åhh härliga lediga dag.

Utmaningen!


(Foto från förra sommaren, solbränd, blond & jag önskar att det vore taget i dag :-)

Blev utmanad av eminenta bloggaren Käthe att svara på några frågor, här kommer frågor och svar.

Hur länge har du bloggat?

Inte länge alls faktiskt, sedan november 2010. Alltså knappt tre månader.

Hur många bloggar återvänder du till regelbundet?

Jag har följt några bloggar under ganska många år, bland annat UnderbaraClara, Käthe och Anna. Sedan läser jag en hel hög med andra bloggar som jag följer mer eller mindre sporadiskt. Har hittat en del nya guldkorn sedan jag själv började att blogga vilket är otroligt roligt. Jag kollar in hos alla som lämnar en kommentar här då det är så roligt att få en bild av personen bakom.

Av de bloggar du läser, hur många är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar?

Oj, jag vet inte. Är ganska svårt att dela in bloggar på det sättet, det är inte pga av ett ämne som jag fastnar för en blogg. Jag gillar de bloggar som jag får en bra känsla av att läsa, när det verkar finnas en genuint trevlig och härlig människa bakom bloggen och jag får ta del av den personens vardag, tankar, bilder och kunskap.

Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?

Ingen aning, men det hoppas jag ju. Jag försöker alltid att vara mig själv oavsett vad jag gör, så det tror jag nog. Får ta och fråga svärmor och lillasyster som kikar in här nästan varje dag.

Har du hittat en gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden

Jag har ju som sagt bara bloggat i tre månader, så det är ju svårt att svara på om den gränsen tänjts. Dock lägger jag inte upp bilder på mina nära och kära om inte de tycker att det är okej. Skulle aldrig lägga upp bilder på andra utan deras medgivande. När det gäller mig själv skriver jag om det som känns bra helt enkelt, det är magkänslan som avgör.

I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse?

Oj, vet faktiskt inte. Alla vill vi ju ha bekräftelse, men det är inte därför jag bloggar. Jag ser det som ett litet kreativt projekt, ett forum att lägga upp bilder och få skriva av mig lite. Dessutom är ju ert sällskap väldigt trevligt.

Har du träffat människor irl, efter att ha träffat dem via bloggen?

Nix. Fast det skulle ju vara fasligt roligt, många har jag fått en så bra känsla av och tror att jag skulle trivas med i verkliga livet oxå.

Tror du att det är skadligt för vissa personer att blogga?

Tja, det kanske det kan vara. Det kan ju vara ganska utlämnande att blogga, så är man väldigt ung eller osäker kan det vara svårt att hitta en gräns som är bra. För mig är det inget problem eftersom jag är så trygg i mig själv och vet precis var min gräns går.

Hur ser bloggandets nackdelar ut för dig?

Det finns inga nackdelar. Önskar istället att jag hade lite mer tid att lägga på bloggen. Har många blogginlägg i huvudet som jag skulle vilja skriva, men tiden fattas tyvärr. Har satt ett mål på att försöka skriva åtminstone ett inlägg per dag, då jag vet hur tråkigt det är med bloggar som inte uppdateras så ofta.

Tror du att du fortfarande bloggar om 2 år?

Jag hoppas att jag gör det. Behöver som sagt små projekt att pyssla med på min fritid, jag har så mycket kreativ energi som behöver komma ut och att blogga är ju ett sätt att få ut en del av denna energi & dessutom så är det ju rasande roligt. Det är nog mer beroende på om jag har den tid som det krävs som sagt.

Utmaningen skickar jag vidare till anna, dorro, hundratretton, susanna & Rebecca