tisdag 30 november 2010

Bloggtips!

Hittade precis en för mig ny blogg som jag verkligen gillar. Bloggen heter Emmas husbestyr och består av bakverkstips och pysseltips blandat med inspirerande och fina bilder. Verkligen värd ett besök och bloggen hittar du här.

Sötsaker som gåva


Rackarns vad det är bra att blogga. Jag får gjort en massa saker som i vanliga fall bara stannar i tankevärlden. För jag tänker att bakar jag den där kakan eller planterar de där blommorna så kan det ju bli en fin bild att lägga upp på bloggen. Ha, ha helt tokigt egentligen! Men faktiskt bara bra! Jag behöver lite krav på mig för att bli färdig med saker och ting, dessutom blir jag faktiskt mera kreativ och mera kreativitet är bara bra på alla sätt och vis. I Söndags bakade jag sega saffranssnittar, även detta ett helt nytt recept för mig som kan hittas här. Himmelskt goda blev de i alla fall. Dessa tillsammans med en burk pepparkakor blev en fin present att ge bort till mina föräldrar när de bjöd på Söndagmiddag. Kan säga att de gick åt som smör i solsken och det är ju alltid ett bra betyg.

Dagens citat

"Shoot for the moon!.
Even if you miss, you´ll land among the stars"

Det här citatet gillar jag så mycket att jag har skrivit det på väggen här hemma, som en liten påminnelse till mig själv varje dag . Utan mål och visioner kommer vi ju ingenstans här i livet. Jag är dessutom fullt övertygad om att det är vi själva som sätter upp våra största hinder genom att inte se våra egna styrkor utan att istället förminska oss själva i sann Jantelagsanda. Men åt fanders med Jantelagen och fram för drömmarna och visionerna!

lördag 27 november 2010

Första pepparkaksbaket!

Inhandlade en fin julkakburk häromdagen på Åhléns för endast 69 riksdaler. Sådana fina burkar kan ju inte stå tomma utan måste självklart fyllas på med allehanda godsaker. Lagom till första advent passar det ju finfint med lite smarriga pepparkakor. Ett extra plus när man bakar är att det doftar ljuvligt i precis hela lägenheten, det finns verkligen ingen mer välkomnande doft.

Nya fina julburken till brädden fylld med skurna mandelpepparkakor.

Till hjälp hade jag finaste brorsdottern, små barnhänder som hjälper till är alltid extra fint.

Självklart skulle hon ta med sig en liten present hem till mor och far. Jag tycker det ser så fint att ut bara knyta ett litet snöre om såsom ovan. Då blir kakorna en dyrbar liten gåva.

Receptet är helt nytt för mig och kan hittas här. Jag kan verkligen rekommendera det, underbart goda och dessutom går det snabbt. Det enda man ska tänka på är att göra degen i god tid före baket, minst tre timmar.

torsdag 18 november 2010

Köket-hemmets hjärta

När vi köpte vår lägenhet så blev jag förälskad i köket, även om det är väldigt litet så ryms allt som vi behöver. Det jag framförallt fastnade för är tegelväggen. Tyvärr visade det sig med tiden att en del grejer är fuskbygge, såsom fläkten som var helt felkopplad och vasken som läckte häromdagen. Då blir man lite ledsen i hjärtat. Renoverar man en lägenhet så får man allt göra det ordentligt. Det är ju ens skyldighet, att bevara och ta hand om sitt hem på absolut bästa tänkbara sätt. Det är ju där man tillbringar sina bästa stunder i livet och det är ditt man bjuder de personer som betyder mest för en. Ett sådant ställe måste man vårda ömt.

På Ikeahyllan samsas färgglada kannor med doftande te, krispiga flingor och salta pastiller.

På robusta krokar hänger min mormors systers egengjorda grytlappar tillsammans med röda hjärtan och små kringlor. Grytlappen från Lexington är en bröllopsgåva.
Denna praktiska klocka/äggtimmer är inhandlad för många år sedan i en liten dansk inredningsbutik.
Här samsas kokböcker med goda oljor och vitlöksklyftor.
En sparad champagnekork från en bröllopspresent & små tekulor hänger på tegelväggen.


Onsdagsfikan

Onsdagseftermiddagen spenderades hemma hos mina föräldrar. Vi fikade med småkakor, varm choklad och kaffe. Mysigt och precis som det ska vara kalla vinterdagar.

tisdag 16 november 2010

Hemma hos....

Min syster har nyligen flyttat in till Halmstad tillsammans med sin nyblivna sambo och deras lilla söta kattunge. Deras lägenhet är en liten tvåa som de har piffat och grejat till så den är mysig och hemtrevlig. Jag som är så insnöad på sovrum för tillfället har helt fastnat för deras och la mig bara helt sonika i deras säng och ville liksom inte gå hem. Kan kanske bero på att jag just för tillfället inte är sådär pigg och kry. Är hemma från jobbet och har sjukskrivit mig veckan ut, sedan får vi allt tro att det är bättre krut i mig. För att pigga upp mig själv och kanske er lite så bjuder jag här på några bilder från kära systers fina lägenhet. Jag passade på att fotografera när de bjöd mig på lunch i dag. Tack för det!

Vi börjar i hallen där dessa gamla, fina nycklar hänger och välkomnar en.

I köket finns fina stilleben att vila ögonen på.


I vardagsrummet ligger lilla söta Macy och tittar med stora nyfikna ögon.

Åhh klockan är min absoluta favorit, fint inramad av en vit väggram.

Sist, men inte minst, sovrummet! Väggarna är klädda med en tapet som ser ut som en mjuk pyjamasbyxa. Helt underbart! Den fina tavlan med orden, sol, vind och vatten har syster knåpat ihop själv. Den fina sänggaveln är gjord av ett staket som har vitmålats, både billigt, snyggt och lätt att göra själv.

söndag 14 november 2010

Dagens citat

"Det är endast när det är riktigt mörkt som man kan se stjärnorna"
Citat av Martin Luther King

Påminner en om att även i livets allra mörkaste stunder kan du se ljuset och att det är kanske just då som man kan se det som allra bäst. Tänkvärt!


lördag 13 november 2010

The Home Company

Hittade precis en för mig ny webbshop som säljer många sköna inredningsklassiker, du hittar den här. Jag letar ju som sagt efter inspiration till vårt sovrum och framförallt tycker jag det är svårt att hitta snygga och praktiska sängbord. Här hittade jag ett som jag fastnade för som verkar vara både just snyggt och praktiskt.

Fler fina saker att drömma om från homecompany.se

Kay Bojesens dessignklassiker från 50-talet
Färgsprakande handdukar från Missoni Home

Höstprakt!

Hösten är trots allt min bästa årstid, när löven övergår i varma färger, man kan krypa upp i soffan med en bok, tända mängder med ljus och bara mysa. Dricka te i stora muggar, laga höstgrytor och pyssla i timmar, det gillar jag. Eftersom vi inte har någon trädgård så gäller det att istället försöka ta in det bästa av hösten, på balkongen eller in i lägenheten. Jag har gjort två små stilleben som jag blir glad och lugn av att titta på, då kommer den bra höstkänslan fram i magen. Inte bara den där känslan som handlar om regn, mörker och tristess, utan den varma, färgglada höstkänslan. Runt ljusen har jag lagt lingonris och ljung. Det silvriga fatet är nyinköpt på Indiska för 39 riksdaler.



onsdag 10 november 2010

Lanvin for H&M


Denna Tee är min absoluta favorit från Lanvin for H&M:s kommande kollektion. Den släpps både på nätet och i butik 23/11. Ska göra ett försök att få tag på den, härligt charmig och uppseendeväckande. Skulle passa fint till min svarta Bondelid kjol. Jag blir glad av att bara titta på bilden och det är väl härligt, kläder ska göra en glad. Gärna färger eller glada detaljer som just på denna tee.

tisdag 9 november 2010

Att pimpa en orkidé!

Jag är så rakarns trött på min tråkiga orkidé som bara står i fönstret och vägrar att blomma. Den har nog inte blommat på ett år tror jag. Det kan kanske bero på att jag inte har några gröna fingrar. Istället för att slänga ut den, vilket jag absolut inte har hjärta att göra, så har jag köpt en plastblomma att sätta till "de riktiga bladen" i väntan på att den ska blomma på riktigt igen och vips så blev den fin igen.

måndag 8 november 2010

Julen knackar på dörren

Det känns som att julen gör sitt intåg i våra liv tidigare och tidigare för var år. Jag vill liksom dra ut på det lite, spara karamellen ett tag till så att den inte smälter och tappar smaken alltför fort. Men tro inget annat än att jag fullkomligt älskar julen. Jag älskar alla dofter, smaker och pyssel som hör denna högtid till. Det är just därför som jag vill vänta lite. Men nu är det november månad och då känns det ju helt okej att börja njuta av alla vackra saker som man vill pryda sitt hem med. En bit utanför Halmstad ligger Heagård som numera är ett etablerat utflyktsmål med inredning, restaurang, kläder och antikt. Min lillasyster jobbar i Inredningsbutiken på Landet som är en ljuvlig inredningsbutik med ett brett sortiment. Bland annat säljer de Green Gate, Sia, Lisbeth Dahl och Englesson. Lantlig lyx skulle man kunna säga. Här hittade jag lite julinspiration som jag skulle vilja ta med mig hem.

Värmande höstsoppa!

Nu har minusgraderna börjat smyga sig ända hit till Halland och då gäller det att rusta upp med stickade tröjor, långa halsdukar och värmande mat. Denna fisksoppa med saffran är helt underbart god och dessutom enkel att göra. Receptet har jag fått av en arbetskompis och det delar jag mer än gärna med mig av till alla andra frusna själar.
Gör som såhär (4 portioner):
1 finstrimlad purjolök
2 skivade vitlöksklyftor
*Fräs detta i olja i en stor kastrull

1 Kuvert (1/2 g) saffran
1/2 tsk hela fänkålsfrön
3 msk vetemjöl
*Tillsättes och röres om

1,2 liter vatten + 2 fiskbuljongtärningar
*Tillsättes och låt koka ca 8-10 minuter

3 färska, flådda, hackade tomater (kokas hastigt så att skalet spricker, avkyles snabbt och flås därefter.
1 1/2 dl vispgrädde
*Tillsättes och kokas upp på nytt

500 g fiskfiléer (gärna blandade sorter)
*Delas i bitar och kokas efter sort, ca 5 minuter

Räkor, musslor, citron
*Smaksätt med citron, salt och peppar
*Tillsätt ev. räkor och musslor strax före servering.

Serveras med gott nybakat bröd och lite aoli

söndag 7 november 2010

Lemuren

Vår underbara lilla JackRussel-tik liknar ibland mest en liten Lemur. I alla fall när hon sitter på rumpan som så här.




Sovrumsinspiration!

Vårt nästa lägenhetsprojekt blir sovrummet. Där inne är det just nu väldigt tråkigt och allt annat än mysigt. Väggarna är målade i någon tråkig färg och fönsterlisterna har fortfarande kvar sin mörkbruna färg. I resten av lägenheten är dessa numera vitmålade, vilket gör en fantastisk skillnad. Dessa sovrum skulle jag kunna flytta rakt in i.



Bilder lånade här

lördag 6 november 2010

Det där med att unna sig!

Gårdagen var verkligen ingen bra dag. Den började med att en vän skällde ut mig för orsaker helt utan sanning. Tråkigt, ledsamt och enormt onödigt. Men för henne hade ryktena blivit sanning och då är det väldigt svårt att försvara sig. Sedan fortsatte dagen i samma anda. Köksvasken visade sig vara ett riktigt fuskbygge och började läcka när maken diskade. Dragkedjan på min vinterkappa pajade när jag stod stressad stod i halen på väg till jobbet. När jag kommer till jobbet är mitt passekort borta och skohyllan ramlar ner när jag ska ställa upp mina skor där. Jag ville bara gå hem och dra täcket över huvudet. Då gäller det att tänka om! Att tänka att det är dagar som dessa som testar mitt tålamod. Att jag kanske kan bli en bättre människa genom denna förjävliga dag, Det gör ju faktiskt livet lite lättare även dagar då man bara vill försvinna. Dessutom tänker jag att då måste jag ju köpa mig en ny, fin jacka. För det känns ju liksom okej. Det kan jag ju faktiskt unna mig. I alla fall har jag hitta en helt underbar kappa från Desigual som kanske måste bli min. Den är i alla fall rackarns fin! Finns att köpa hos tintinstyle.

tisdag 2 november 2010

I dag är en annan dag!

Jag tror att dagen i dag är en bra dag att börja blogga på. Jag har följt mängder med bloggar under mängder med år och många gånger tänkt att jag själv borde skriva en rad eller två. Så nu jäklar ska det ske. Så det så!!!

Åååhhhh

Nu är det dax!
Välkomna